Ana içeriğe atla

Canlı çit bitkileri

Özel bir evin her sahibi, hızlı büyüyen, uzun ömürlü, dökmeyen bir canlı çit oluşturmanın ne kadar avantaj sağlayacağını bilir. Bununla birlikte, sadece avantajlar değil, aynı zamanda dezavantajları vardır.

Bahçenin güzel bir tasarımı için çok fazla zaman ve çaba harcamanız gerekiyor. Bu aynı zamanda uygun bitki seçimi ve dikkatli bakım için de geçerlidir. Ev sahibi çok fazla zaman ayırma fırsatına sahip değilse, en iddiasız, ama aynı zamanda oldukça hoş görünümlü bitkiler elde edebilirsiniz.

Tecrübeli bahçıvanlar, ciddi bakım gerektirmeyen floranın pek çok temsilcisini bilirler, ancak aynı zamanda güzelliğiyle gözlerini memnun edebilirler.



Peyzaj tasarımı üzerinde çalışırken, gerçek bir çit gibi hizmet verebilecek bitkilere özellikle dikkat edilmelidir. Çit bitkileri aynı zamanda koruyucu bir işlev de yapabilir, çünkü bir saldırganın çitin üzerinden tırmanma yeteneğini engeller.

Peyzaj tasarım uzmanları dikkatin korunmasından yoksun kalmamalarını, güçlü rüzgarlardan, davetsiz misafirlerden korunabilmelerini ve ev sahiplerinin gizliliğini güvenilir bir şekilde korumalarını önermektedir. Doğru korunma, sorun yaratmaz ve varlığından pek çok avantaj doğurur. Meyve çalılarını çok yıllık yaprak dökmeyen bir çit gibi dikerseniz, başka bir yararlı avantaj elde edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Taflan bitkisi hakkında geniş yazı

Park ve bahçeler de sıklıkla karşımıza çıkan Altuni Taflan Fidanı hakkında bilgiler vermek istiyorum. Yaklaşık 120 türü bulunan taflan bitkisinin en çok kullanılan türleri aşağıda anlatıldı. Yeşil ve sarı benekli yapraklara sahip dekoratif bir süs çalısı olan altuni taflan fidanı,üretiminin de kolay ve ucuz olması sebebiyle peyzaj alanlarında sıklıkla kullanılır. Altuni taflan fidanı fiyatları yaşına ve büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir. Yeni köklenmiş, viyolde altuni taflan fidesi ucuza bulmak mümkündür. Bu fideler büyüdükçe fiyatı artmaktadır. Altuni taflan özellikleri ne geçmeden önce taflan bitkisi hakkında bilgiler verelim; TAFLAN (EONYMUS) YETİŞTİRİCİLİĞİ 1. Genel Özellikleri: Taflanın asıl ana vatanı Karadeniz’in doğu kısımlarıdır. Avrupa, Balkan Yarımadası, Kafkaslar ve İran’ın kuzey bölgelerinde doğal olarak bulunur. Yaklaşık 120 kadar türü vardır. Ülkemizde karayemiş adıyla da bilinir. Taflan çalı formunda olmakla beraber, sarmaşık ve ağaç formunda olan türleri de bu

Çit Bitkisi

Bitkilerden çit yapımı belkide tarihteki ilk çit yöntemlerindendir. Sadece bitkiler ile veya yapısal malzemelerden de destek alınarak (tel çit vb.) doğal çitler oluşturulabilmektedir. Siz de yeşil bahçe duvarlarına sahip olabilirsiniz. AVANTAJLARI Bitki duvarları doğal ve sıcak bir atmosfer yaratır, Sürekli değişerek, gelişerek kendini yeniler, Bitkilerden yapılan çitler geçirgen yapısı ile rüzgar sirkülasyonunu kontrollü olarak içeriye alır, Dikenli çit bitkisi tercih edilerek bahçeye hayvan girişi önlenebilir, Uzun ömürlüdür, Doğru çit bitki bakımı uygulandığı takdirde, yapısal çit yöntemlerinin aksine dış koşullardan etkilenmez, Çiçekli çit bitkileri, mevsim geçişlerinde size tatlı sürprizler yapar. BAŞLICA ÇİT BİTKİSİ TÜRLERİ Viburnum lucidum - Parlak Kartopu Viburnum tinus - Çiçekli Kartopu Laurus nobilis - Defne Çalısı Cupressus macrocarpa "Goldcrest" - Limon Servi Çit Cupressocyparis leylandii - Leylandi Çit Photinia serrulata - Alev Çalısı Bamb

Altuni Taflan (Euonymus Japonica Aurea) Türü ve Özellikleri

Ülkemizde en çok tercih edilen dekoratif çalı türleri arasında yer alan Altuni Taflan yeşil rengini 4 mevsime yayarken yine yapraklarını dökmediği için tercih edilirlik oranını arttırmaktadır. Ana vatanı Kore, Japonya ve Çin olarak gösterilmektedir.   Uygun toprak ve iyi bir bakımla boyu 2 metreye kadar uzarken yine eni de 1 metreye kadar çıkabilmektedir. En büyük özelliklerinden biri de altın sarısı renk ile çevrelenen yeşil yapraklarıdır ki bu özel yaprak rengi ile çiçek sevenlerin kalbini kazanır. Toprak seçiminde geçirgen topraklar tercih edilmelidir. En sevdiği toprak türü ise humuslu kil topraklardır. Yine dikildiği alanda mümkün olduğunca direkt güneş ışınlarından korunmaya çalışılmalıdır. Çünkü çok fazla güneşi sevmediği gibi yazın uzun süreler direkt güneş ışınına maruz kalması durumunda yapraklarındaki renkler kaybolmakta ve yeşile dönmektedir. Kış mevsiminde ise yaklaşık olarak -20 derecelik soğuklara bile dayanmakla beraber uzun süreli dona maruz kalması durumund